海归网首页   海归宣言   导航   博客   广告位价格  
海归论坛首页 会员列表 
收 藏 夹 
论坛帮助 
登录 | 登录并检查站内短信 | 个人设置 论坛首页 |  排行榜  |  在线私聊 |  专题 | 版规 | 搜索  | RSS  | 注册 | 活动日历
回复主题   printer-friendly view    海归论坛首页 -> 海归茶馆           焦点讨论 | 精华区 | 嘉宾沙龙 | 白领丽人沙龙
  阅读上一个主题 :: 阅读下一个主题
作者 值到爆---饮杯苏格兰威士忌先   
所跟贴 值到爆---饮杯苏格兰威士忌先 -- 蓝山Skywalk - (1051 Byte) 2017-2-14 周二, 18:44 (2379 reads)
蓝山Skywalk

头衔: 海归上校

头衔: 海归上校
声望: 学员

加入时间: 2009/10/10

海归分: 69076

文章标题: 揿钱 (629 reads)      时间: 2017-2-14 周二, 18:55   

作者:蓝山Skywalk海归茶馆 发贴, 来自【海归网】 http://www.haiguinet.com

我要每晚就快瞓嗰陣 有錢俾我去撳
撳嚟撳去始終面嗰浸 存款海底咁深 
我要買嘢就當派錢咁 當散紙送贈
用嚟用去始終面嗰浸 
連咁諗一諗都覺得即刻好興奮

日又捱 夜又捱 點解要發達就好似有排
我發夢 啲欠債 有日唔見晒
櫃員機 變態 日日有錢派
日頭 約特首 去我屋企 打 Golf
未嘆夠去日本食個晏晝先梳乎
屋企天花 要高到放到煙花
冇講大話 我間屋大過你棟大廈
想嫁俾我姐姐仔 多過全港嘅車位
臨老先嚟揸架林保堅尼至浮誇
去晨運 飲早茶 保鏢多到塞滿晒酒家

我要每晚就快瞓嗰陣 有錢俾我去撳
用嚟用去始終面嗰浸 

日又派 夜又派 錢太多派極都派唔晒
買到嘅嘢 我都買晒嚟賣
買埋個世界先至痛快
第一件事要做善事
好 sincere 咁送張支票上電視
講多無謂 講乜嘢仁義
反正咁多奴隸 幫我印銀紙
我控制經濟 要佢升 要佢停低
打工仔 係我 扯線公仔 供一世
玩埋政治 有錢最正義
將呢個城市配上我姓氏

我要每晚就快瞓嗰陣有錢俾我去撳
用嚟用去始終面嗰浸 

Oh yeah yeah yeah Oh yeah yeah yeah yeah
諗起都好興奮
Oh yeah yeah yeah Oh yeah yeah yeah yeah
諗起都想講 日做夜做天黑朝早點樣 say no
終於做到老 做到死 仲要儲過筆首期
日望夜日聽朝一早終於休息
點知仲要俾 仲要俾 仲要有賬單寄嚟
逼到你 就斷氣 想勸你放棄咪再玩啲咁嘅遊戲
點知你 everybody says

Make money money make money money money
(Make money money make money money money)
Make money money make money money money
(Make money money make money money money)

作者:蓝山Skywalk海归茶馆 发贴, 来自【海归网】 http://www.haiguinet.com

相关主题
【今日感慨之二】希腊美食,意大利红酒,苏格兰威士忌,法国白兰地,德国战车,... 海归商务 2011-2-09 周三, 04:06
[贴图]品尝苏格兰威士忌 海归风情 2006-2-18 周六, 14:45
苏格兰滑雪天堂 行行摄摄 2009-11-11 周三, 18:48
[分享]英国旅游总览及苏格兰传统经典游 行行摄摄 2009-7-22 周三, 22:16
[转帖]苏格兰皇家银行预警: 全球股市信贷崩盘? (英文) 海归主坛 2008-6-19 周四, 11:25
想起了几个ID - 那个英格兰还是苏格兰的风,还有那个校报记者好像在水下憋... 海归酒吧 2008-5-24 周六, 09:21
苏格兰高尔夫球之旅 旅游风光 2007-8-31 周五, 20:09
ZT:苏格兰的财政部长娶了天津姑娘嘻嘻TV的记者 海归酒吧 2007-8-30 周四, 11:36

返回顶端
阅读会员资料 蓝山Skywalk离线  发送站内短信
显示文章:     
回复主题   printer-friendly view    海归论坛首页 -> 海归茶馆           焦点讨论 | 精华区 | 嘉宾沙龙 | 白领丽人沙龙 所有的时间均为 北京时间

论坛转跳:   
不能在本论坛发表新主题, 不能回复主题, 不能编辑自己的文章, 不能删除自己的文章, 不能发表投票, 您 不可以 发表活动帖子在本论坛, 不能添加附件不能下载文件, 
   热门标签 更多...
   论坛精华荟萃 更多...
   博客热门文章 更多...

海归网二次开发,based on phpbb